Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja2018-11-21T15:54:22+00:00

Splošni pogoji
Domena , vsebina spletne trgovine in  Splošni pogoji spletne trgovine so v  lasti Prodajalca  Simbik trade d.o.o., v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Pridržujemo si  pravico do sprememb spletnih   splošnih pogojev brez predhodnega obvestila. Splošni pogoji in vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike www.mpoint.si zavezujoče.

Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju: Simbik trade d.o.o.) Splošni pogoji spletne trgovine mpoint.si v lasti podjetja Simbik trade d.o.o.,so sestavljeni v skladu z Uredbo (EU) 2016/679

Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljnjem besedilu: Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Simbik trade d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh www.mpoint.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Prodajalec:
Podatki o prodajalcu:
SIMBIK TRADE d.o.o.,
Dalmatinova 7, Ljubljana
Okrožno sodišče: Ljubljana, št.reg.vloge: 1/08204/00
Matična številka: 5407168
Osnovni kapital: 40.048,00 €
ID-DDV: 14709252

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Prodajalec ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani www.mpoint.si in vanje vključenih vsebin. Prodajalec si pridržuje pravico spreminjati vsebino spletnih strani brez obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Prodajalec morebitnih napak na straneh www.mpoint.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov itd. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Fotografije artiklov so simbolične (barve ipd). Prodajalec teži k pravilnosti podatkov na spletnih straneh www.mpoint.si.
Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani www.mpoint.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so zaščitene z Zakonom o avtorskih pravicah. Kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin so prepovedani.
Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožba se odda v poslovalnico Benetton Kranj, Stara cesta 25, Kranj. Obravnava se skladno z zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prizadevamo si za sporazumno reševanje sporov. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče stalnega prebivališča potrošnika.
Na spletnih straneh je pri nas lahko kupec izključno samo fizična oseba.

Kupec ob nakupu prejme: ime in sedež podjetja Prodajalca, matično in davčno številko, kontaktne podatke, bistvene značilnosti blaga vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami, dostopnost izdelkov v razumljivem roku, pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave), cene s prikazom vključenega davka in vključenega stroška dostave, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, pojasnilo postopka ob pritožbi
Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
Prodajalec za nedoločen čas hrani naslednje podatke kupca : ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije; izključno za potrebe izpolnitve naročila , za komunikacijo s kupcem in za potrebe računovodenja.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik/kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: – jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, določeni bodo pogoji udeležbe v njih, predstavljen bo način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.
Nakup:
Naročanje blaga poteka preko spletne košarice. Ob prvem nakupu se lahko registrirate, lahko pa nakupujete tudi kot gost, nadaljnji nakupi pa se izvedejo z uporabniškim imenom in geslom. Nakup izdelkov je možen ne le registriranim uporabnikom spletne strani temveč tudi neregistriranim uporabnikom. Pred pošiljanjem naročila, je potrebno pravilno vnesti podatke za račun in dostavo. Poslano košarico z vsemi podatki in izbranimi izdelki bomo upoštevali kot vaše naročilo. Naročila se sklepajo preko e-pošte, tako da potrošnika po e-pošti obvestimo glede na prejeto naročilo o stroških dobave.

Prodajalec lahko zaradi točnosti dobave pokliče kupca na njegov kontakt.

Odstop
Po 43.č členu ZVPot lahko kupec v 14 dneh na elektronski naslov simbik.knjigovodstvo@gmail.com nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe brez razloga. Vračilo blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila prodajalcu vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Trgovina Benetton, Stara cesta 25, Kranj 4000, MC Savski otok. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh od sporočila o odstopu od naročila vrne vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva. Kupec nosi strošek vračila blaga (dostave). Vsako kupljeno blago se lahko vrne, če je v original embalaži, z original oznakami, neuporabljeno, nespremenjeno, nepoškodovano (razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik). Vračilu blaga mora biti priložen račun za blago, osebni podatki ter bančni račun, na katerega želi kupec prejeti vrnjeno plačilo. Na bančni račun kupca se vrne le vplačani znesek. Vsota obračunanih popustov/promocij/akcij se ne vrača. Darilni bon/kartica se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon/kartica.
Spletno reševanje potrošniških sporov je dostopno na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na blagu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Prodajalec odgovarja za stvarne napake 2 leti od nakupa blaga, če ga kupec obvesti o stvarni napaki v roku dveh mesecev od odkritja napake in prodajalcu omogočiti, da si blago z napako ogleda. Stvarna napaka se presoja kadar kupec blaga ne more normalno uporabljati, kadar ga ne more uporabljati za posebno rabo za katero ga kupuje če je bila prodajalcu znana, če blago nima dogovorjenih ali predpisanih lastnosti, če je prodajalec poslal izdelek ki ne ustreza vzorcu/modelu (razen če je bil vzorec/model simboličen, pokazan zgolj kot obvestilo). Napaka na blagu se preverja z drugim, brezhibnim blagom enake vrste in z izjavami proizvajalca ali z navedbami na deklaraciji blaga ali na blagu. Formular za prijavo stvarne napake.

Vse cene so v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV) Republike Slovenije. Dostavo vršimo le v Republiki Sloveniji. Roki veljavnosti akcijske ponudbe v spletni trgovini so navedeni v spletni trgovini .Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini www.mpoint.si in se razlikujejo od cen na prodajnih mestih trgovin Prodajalca. Ponudba in cene v spletni trgovini se lahko ažurirajo in spreminjajo kadarkoli. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med Prodajalcem in Kupcem je v spletni trgovini www.mpoint.si sklenjena v trenutku oddaje Naročila, kar pomeni sklenitev Kupoprodajne pogodbe. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani za obe stranki. V elektronski obliki se Naročilo nahaja na strežniku www.mpoint.si, ki ga kupec lahko po pisni zahtevi dobi na vpogled.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik se obvezuje, da bo vse osebne podatke obiskovalcev/uporabnikov/kupcev ter podatke o nakupnih navadah kupcev uporabljal in hranil v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES.
Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami

Kakšne podatke zbiramo?
Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu: ime, priimek, rojstni datum, naslov, kraj bivanja in pripadajočo poštno številko, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko. V primeru registriranega uporabnika pa še geslo v šifrirani obliki, firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba), davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba), državo bivanja, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini, ter ostale podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu. Podjetje Simbik trade d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Ponudnik lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.
Ponudnik teh informacij ne razkriva tretjim osebam oz. jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjenih pogojih iz Splošne uredbe o varstvu podatkov. Z izjemo obvestil, ki so povezana z naročilom, ponudnik ne kontaktira svojih kupcev, razen v primeru izrecnega strinjanja s strani kupca.

Način in namen obdelave osebnih podatkov:
Z uporabo spletnega mesta mpoint.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Simbik trade d.o.o. kot upravljalec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.
Podatkov o uporabnikih podjetje Simbik trade d.o.o. v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam.
Ponudnik ima, skladno z Splošno uredbo o varstvu podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vse pri Ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Ponudnikom.
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Ponudniku sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Ponudnik bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Pravica do obveščanja:
Imate pravico do ne plačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na:www.mpoint.si ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih ponudnik do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih Ponudnik nudi svojim uporabnikom (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra …). Za prijavo na e-novice Simbik trade d.o.o. zbira sledeče podatke preko vnosnega obrazca na spletni strani mpoint.si in Facebook strani Trgovina United Colors of Benetton Kranj spletna trgovina za mobitele: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum.
Obvestila o stanju naročila: pridržujemo si pravico, da vas na vpisano tel. številko preko sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če artikli niso bili prevzeti od 3 do 5 dni. Če artikli niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov.
Po izpolnjenem obrazcu na spletni strani www.mpoint.si z elektronskim naslovom, uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice Ponudnika (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljalec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljalec Simbik trade d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Registracija uporabnika:
V spletni trgovini mpoint.si se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na strani www.mpoint.si.
V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Simbik trade d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabljalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje Simbik trade d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave skladno z zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na www.mpoint.si, ali s klikom na gumb Izbris računa. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke:
– naslov sporočila naj bo »Izbris uporabniškega računa;
– v vsebini naročila mora biti navedeno: ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral;
– sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član.
Nakupovanje kot gost: V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Simbik trade d.o.o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila.
Podjetje Simbik trade d.o.o. kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu. Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Simbik trade d.o.o. posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljalcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.mpoint.si.
Varstvo otrok Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljiva za otroke.
Pravica, da od podjetja Simbik trade d.o.o. kot upravljalca osebnih podatkov kadarkoli zahteva: Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
– namene obdelave,
– vrste osebnih podatkov,
-uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah
– kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
– obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi
– pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu
– kadar osebni podatki niso zbrani pri posamezniku, na katerega se ti nanašajo, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določimo sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevamo drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevamo, lahko upravljalec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.
Popravek netočnih osebnih podatkov – Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave
Pravica do omejitve obdelave: – posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da upravljavec omeji obdelavo, kadar velja en od naslednjih primerov:
(a) posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
(b) je obdelava nezakonita in posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe;
(c) upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
(d) je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, vložil ugovor v zvezi z obdelavo v skladu s členom 21(1), dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.
Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličemo to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.
Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujemo drugemu upravljalcu, ne da bi me prvotni upravljalec pri tem oviral.
Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov. Za nas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
Pravica, da zoper upravljalca vložimo pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic:
Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljalca, in sicer na elektronski naslov www.mpoint.si. Seznanjen sem, da lahko upravljalec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati. Seznanjen sem, da mora upravljalec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.
Zagotavljanje varnosti podatkov: Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.mpoint.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke bo Simbik trade d.o.o. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani www.mpoint.si pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Simbik trade d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno na strežnik ponudnika, ki zagotavlja kartična plačila PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Trgovec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Trgovec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Trgovec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki. Trgovec bo osebne podatke uporabnikov vodil v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo.
Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem: Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljalcu, so zaupni. Simbik trade d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani: družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …) marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki) podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.) vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila; pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.). Dostavni službi bo Trgovec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo Trgovec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav. Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo. Povezava z družabnimi omrežji
S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, …), ki se nahaja na spletni strani www.mpoint.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov podjetja Simbik trade d.o.o. na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Simbik trade d.o.o. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.
Privolitev:
Z uporabo spletnega mesta www.mpoint.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.
Upravljalec osebnih podatkov je: Simbik trade d.o.o., Dalmatinova ulica 7, 1000 Ljubljana, Slovenija, SI14709252. Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljalec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.mpoint.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov mpoint.si. Www.mpoint.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Način plačila
plačilo po povzetju: plačilo poštarju ob prevzemu blaga
plačilo po predračunu z UPN obrazcem na prodajalčev račun: IBAN SI56 3400 0101 6625 160 (Sparkasse d.d.)
Prodajalec ostane lastnik blaga do plačila celotne kupnine. Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 50,00 € so brezplačni, do 50,00 € je cena pakiranja in dostave 1,00 €. Dostavljalec bo Pošte Slovenije d.d. V primeru dostave preko Pošte Slovenije in plačila po povzetju je veljavni cenik Pošte Slovenije, Pošta Slovenija zaračuna strošek poštne nakaznice, t.j. provizija.
Opozorilo: stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Prodajalec ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca. Prodajalec dostavlja blago v roku od 3 do 14 dni od prejema naročila/kupoprodajne pogodbe. Če bi bilo izjemoma potrebno rok podaljšati, kupca prodajalec obvesti na kontaktni email naslov.

Prodajalec ob dostavi kupcu pošlje tudi račun skupaj z artikli. Na računu so vsi zakonsko obvezni podatki, skladno z upoštevanimi podatki, ki jih vpiše kupec ob naročilu. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov, glede podatkov ki jih je sam vpisal, prodajalec ne upošteva.

Za nakup darilne kartice veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugega blaga. Datumska veljavnost je označena na darilni kartici. Vnovčiti jo je možno le na prodajnem mestu: Trgovina Benetton, Stara cesta 25, Kranj; pri Prodajalcu. Vnovčiti je ni možno v spletni trgovini www.mpoint.si. Menjava darilne kartice za gotovino ali drugo denarno sredstvo ni možna. Darilna kartica je unovčljiva le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilne kartice, kupec doplača razliko. Vrednost nakupa ne more biti manjša od vrednosti darilne kartice.
Blagovne znamke, ki so navedene na spletnih straneh so registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov in so na spletnih straneh uporabljene zgolj v informativne namene. Spletna trgovina www.mpoint.si je na voljo v slovenskem jeziku.

Za bone veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj, lahko za pomoč pišete na www.mpoint.si Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona.

Plačilo je možno z gotovino po povzetju.